Biografie

Ik ben Ines Kreuter. Vanaf het moment dat ik een potlood kan vasthouden is tekenen en daarmee het creëren een grote passie voor me. De uitdaging aan te gaan iets nieuws te laten ontstaan blijft fascineren.

Het werk dat ik momenteel maak heeft een grote aantrekkingskracht doordat het beeld door de dag heen een verandering doormaakt. Door de werking van het (dag)licht ondergaat het beeld een metamorfose, zowel in vorm, als diepte. De sterkte van het licht bepaalt de hardheid en helderheid van de schaduw in het werk. Hierdoor ‘leeft’ en verrast het werk de gehele dag door. In de avond wanneer het lamplicht aan gaat neemt het werk een ‘vaste’ vorm aan. Er ontstaat als het ware rust.
Tijdens het werkproces is het iedere keer weer de uitdaging om de juiste balans tussen de werking van vorm, licht en schaduw te vinden.

Een andere uitdaging die ik graag aan ga is een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Zo ben ik een aantal jaren met veel plezier bestuurslid geweest bij SPEL (Stichting Peuterspeelzaal Extra Lelystad). De stichting streeft ernaar om kinderen die vanwege hun achterstand en/of handicap niet kunnen deelnemen aan regulier peuterspeel-zaalwerk of daar niet tot hun recht komen, een eigen peuterspeelzaal te bieden met een aangepast aanbod. www.spellelystad.nl
Na mijn vertrek bij Spel heb ik me een aantal jaren ingezet als lid van de werkgroep Atelier Speciaal. Atelier Speciaal is een werkgroep die zich graag inzet voor de kinderen van Olivijn in Almere. Daarbij krijgen leerlingen de mogelijkheid aangeboden om in het Atelier te experimenteren, te ontdekken en vaardigheden te leren binnen de brede mogelijkheden van beeldend onderwijs. www.almere-speciaal.nl
Verder heb ik een periode deelgenomen aan de adviesraad van CP-net. Een stichting die zich inzet voor kinderen en volwassenen met Cerebrale Parese.

Atelier Speciaal

Atelier Speciaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als (gast)docent ben ik verbonden aan de KUBUS, centrum voor Kunst en Cultuur, te Lelystad. www.dekubuslelystad.nl
Daarnaast verzorg ik tekenlessen en workshops in mijn atelier voor kinderen en volwassenen met en zonder fysieke beperking.

Mijn opleidingen, Reclame- en Presentatietechnieken en Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, heb ik gevolgd en afgerond aan het CIBAP in Zwolle en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.