Geschiedenis

Expositie

In de periode van 2 april tot en met 9 juni 2017 was mijn werk te bezichtigen in het Aeres Bedrijven Centrum in Dronten.

uitnodiging expositie dronten 2017

De Chinese Nachtegaal

In mei 2016 stond het Bed van de Keizer op Olivijn in Almere. Daar werd het sprookje van de Chinese Nachtegaal aan de kinderen voorgelezen. De kinderen werkten aan een kunstwerk met als thema China.

Workshop op locatie: Het Klavertje in Arnhem

Vanwege het 12,5 jarig jubileum van een van de medewerkers van Het Klavertje werd er begin Mei een workshop Mixed Media: ‘Mandala op doek’ georganiseerd voor alle medewerkers. Het was een heel gezellige dag waarbij een ieder met eigen invulling aan de slag ging met het onderwerp.

Chinese Nachtegaal 2015

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal stond in november op MBS De Fontein in Lelystad. De kinderen van groep 6 en groep 7 hebben heerlijk verhaaltjes gelezen en gerust op het keizerlijke bed.

 

Atelierroute Lelystad 2015

In het weekend van 3 en 4 oktober vond voor de tiende keer de Atelierroute Lelystad plaats. Voor de organisatie een reden om het grootser aan te pakken. Daarom deden er nu ook kunstenaars uit de andere Flevolandse gemeenten mee en exposeerden er op verschillende plekken in de stad meerdere kunstenaars op dezelfde locatie.

Mijn werk was dit weekend te bekijken op locatie nummer 4: Galerie ´A Touch of Art´, Schoepenweg 46, 8243 PX in Lelystad. Samen met het werk van Janny Heinsman www.atouchofart.nl en Sonja Reedijk www.sonjareedijk.nl.

 

Taribush Kuna Festival 2015

Dorien van den Tol www.dorienvandentol.nl en ik sloegen de handen ineen tijdens het Taribush Kuna Festival . Een verhalend object naar aanleiding van het sprookje ´De Chinese Nachtegaal´. Deze installatie kreeg een passende plek in het bos langs de mystieke kunstroute waarbij het sprookje ´De Chinese Nachtegaal´ werd uitgebeeld tussen de al eerder gemaakte kunstobjecten van Dorien en Ines. Tijdens deze sprookjesachtige route was er gelegenheid om in het bed van de Keizer het verhaal voor te lezen aan de kinderen. ´s Nachts was de installatie prachtig te zien door de rode lampen/lampionnen die er hingen.

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

De Chinese Nachtegaal

lantaarn de chinese nachtegaal taribush kuna 2015

 

Kunstschouw 2014

Tijdens de Kunstschouw 2014 op Schouwen-Duiveland was mijn werk te bezichtigen in Hoeve Batenburg in Ellemeet.

Ik exposeerde hier samen met verschillende beeldend kunstenaars: Dorien van den Tol (www.dorienvandentol.nl), Marian Tiggeloven (www.mariantiggeloven.exto.nl) en Marjetta Linschoten (www.marjettalinschoten.com)

Kunstenaars mogen een maal per drie jaar exposeren tijdens de Kunstschouw. Hierdoor blijft werk verrassend en nieuw. Tijdens de derde week van juni staat de westhoek van Schouwen traditioneel in het teken van de Kunstschouw en zijn kunst, cultuur en omgeving.
Langs de kop van Schouwen-Duiveland vind je uitgestrekte zandstranden waar de meeuwen jongleren in de zilte zeelucht. Achter de eerste duinenrij ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. In de oostelijke flank van het eiland overheersen uitgestrekte polders, doorsneden door dijken en onderbroken door mooie dorpen. In dit gevarieerde landschap strijken jaarlijks zo’n 200 kunstenaars neer uit binnen- en buitenland, op de voet gevolgd door duizenden kunstliefhebbers.
De Kunstschouw biedt een platform voor zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent. De kunstenaars zijn veelal zelf aanwezig om vragen te beantwoorden.
Actuele kunst, experimentele installaties en performances, tot de meer gevestigde kunst, maar ook fotografie-, computer- en videokunst combineren op spannende wijze met authentiek Zeeuwse locaties zoals bv oude kerkjes, boerenschuren, hofstedes, een graanmolen, villa’s en tuinen, maar ook historische sites, bos en strand.
De circa 40 locaties zijn bij voorkeur per fiets of met de auto te bereiken.
Alle informatie over locaties, deelnemende kunstenaars en hun kunst, workshops en voorstellingen vindt u in het Kunstschouw Magazine.